Çarşamba, Haziran 28, 2017

Eski Datça'daki atölyemizi ilk tuttuğumuzda başka açık dükkan yoktu. Bir kahve, bir bakkal, birde biz. (Bahsettiğim ta 2006 yılı tabii) Hatta gelip gören eş, dost, akraba acıyorlardı bize.
- "Niye burada tuttunuz ne gelen var ne giden"
- "Olsun biz burayı seviyoruz" cevabı ardından yutulan sözler ve derin bir sessizlik....
Biz o zamanlarda çok hayal ederdik, sağlı sollu üreten atölyeler olsa diye. 
Hayal bu ya! 
Geçen yıllar içinde yavaş yavaş değişti bir şeyler. 
Didem arkadaşımızın, Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde aldığı eğitimle, tişört, fular, yazma ve elbiselere yaptığı baskı çalışmaları bulabileceğiniz Mavi Baykuş
Hemen karşısında Turgay ve Buket çiftinin, hediyelik ve takı çalışmalarını bulabileceğiniz Atelye. Yanında Alt Üst. Hediyelik ürünlerin yanı sıra farklı sanatçıların resim, seramik çalışmaları da var üstelik. 
Karşısında Nevo var. Ressam arkadaşımız Nevin'in çalışmaları ve Michael'ın seramik çalışmalarını bulacağınız bu dükkanı geçince sol köşede Orion'u göreceksiniz. Eski Datça'nın en yeni dükkanı olan bu butikte ise özel tasarım giysiler, takılar bulmanız mümkün. (Selimiye'ye  yolunuz düşerse Zeyno adıyla bir şubeleri daha var.)
Hemen yanında ise Balıkaşıran Art&Craft var. Ekin arkadaşımızın ahşap, kumaş, tişört, yastık üzerine yaptığı boyamalar, farklı materyallerden oluşan el yapımı çalışmalarını göreceksiniz. Her biri birbirinden güzel ve yaratıcı bu dükkanlar, bir yandan üretimlerin devam ettiği atölyeler aslında. 
Yani demem o ki, bizim hayaller gene gerçek oldu. :)
Daha detaylı bilgiye ulaşmak için www.mydatca.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok: